Home2019-11-13T14:44:50+00:00

75 jaar Vrijheid in Hoorn

In 2020 is het 75 jaar geleden dat een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Dat gaan we vieren: in het hele land, en ook in Hoorn. Met de hele bevolking, jong en oud. En met alle culturele instellingen. We vieren 75 jaar vrijheid in Hoorn een jaar lang, maar vooral in april en mei 2020. Dat doen we met een theaterroute, concerten, vrijheidsmaaltijden, tentoonstellingen, de Stille Tocht, films, het lichtmonument van Daan Roosegaarde, wandelroutes, een musical, cultuureducatieprogramma’s op scholen en zoveel meer.
Vier het mee. Waarom? Opdat de verhalen niet verloren gaan. Omdat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

(Oh ja, Heel Hoorn Vlagt op 5 mei. Doe je mee?)

‘Vrijheid in Hoorn’ is onderdeel van het platform ‘Oorlog in Hoorn’,
in opdracht van Comité 40-45 Hoorn.

Deze website toont het Hoornse programma rondom 75 jaar vrijheid en wordt steeds aangevuld. Heb je ook een activiteit die hierbij hoort? Meld het aan!

Uitgelicht

Het herdenkingsjaar 75 jaar Vrijheid in Hoorn is gestart! Bekijk de korte video voor meer informatie. De opening vond plaats op 13 november 2019 in de Oosterkerk. Daar werd het boek ‘Hier is alles gewoon… dat spreekt’ van Egbert Ottens gepresenteerd. In bijna 500 pagina’s worden de gebeurtenissen in Hoorn tijdens WOII beschreven. Het boek is verkrijgbaar bij Vereniging Oud Hoorn en in de Hoornse boekwinkels.