Home2020-01-14T10:09:42+00:00

75 jaar Vrijheid in Hoorn

In 2020 is het 75 jaar geleden dat een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Dat gaan we vieren: in het hele land, en ook in Hoorn. Met de hele bevolking, jong en oud. En met alle culturele instellingen. We vieren 75 jaar vrijheid in Hoorn een jaar lang, maar vooral in april en mei 2020. Dat doen we met een theaterroute, concerten, vrijheidsmaaltijden, tentoonstellingen, de Stille Tocht, films, het lichtmonument van Daan Roosegaarde, wandelroutes, een musical, cultuureducatieprogramma’s op scholen en zoveel meer.
Vier het mee. Waarom? Opdat de verhalen niet verloren gaan. Omdat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

(Oh ja, Heel Hoorn Vlagt op 5 mei. Doe je mee?)

‘Vrijheid in Hoorn’ is onderdeel van het platform ‘Oorlog in Hoorn’,
in opdracht van Comité 40-45 Hoorn.

Deze website toont het Hoornse programma rondom 75 jaar vrijheid en wordt steeds aangevuld. Heb je ook een activiteit die hierbij hoort? Meld het aan!

Draag jij ook een steentje bij aan de vrijheid?

Op maandagavond 27 januari wordt het nationale lichtmonument Levenslicht van Daan Roosegaarde op de Roode Steen geïnstalleerd. Met het aanlichten van dit kunstwerk wordt stilgestaan bij de bevrijding van Auschwitz. Op 27 januari is dat precies 75 jaar geleden. Wil jij ook een herdenkingssteen neerleggen op het monument? Geef je dan nu op en vertel erbij waarom je dat wilt. Heeft het te maken met de Tweede Wereldoorlog of een andere oorlog? Of vind je het belangrijk dat vrijheid gevierd wordt? Meld je hier aan: www.hoorn.nl/lichtmonument.
Meer informatie over het monument Levenslicht: www.4en5mei.nl/levenslicht.