Loop door de Tweede Wereldoorlog in Hoorn

App

Om de verhalen achter deze monumenten meer inzichtelijk te maken is 2017 is de app “Oorlog in Hoorn” gelanceerd. De app bestaat uit een speurtocht voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar en een wandeltocht voor volwassenen.

De speurtocht door het Hoorn van toen is bestemd voor kinderen van de hoogste klassen van de basisschool. Met de app beleven zij samen met de 12- jarige tweeling Anna en Freek een avontuur. De ouders van Anna en Freek zijn allebei actieve verzetslieden. Ze zijn net opgepakt door de Duitsers en zullen naar een concentratiekamp worden gebracht. De tweeling moet iets doen om hun ouders te bevrijden. Tijdens de speurtocht helpen de kinderen hen met het verzamelen van een geheime code. Met die code kan de tweeling het cijferslot van de vrachtwagen openbreken en hun ouders bevrijden.

Wandelroute

Voor ouderen biedt de app een wandeltocht langs de Hoorns oorlogsmonumenten. De app vertelt aan de hand van de monumenten wat er gebeurd is in de stad. Elk jaar wordt geprobeerd een nieuw verhaal toe te voegen.

De app gratis te downloaden in de appstore (Apple) en de playstore (Android). Op dit moment is de app tijdelijk niet te downloaden vanwege een update.

Vijftien Hoornse oorlogsmonumenten zijn voorzien van een QR-code. Scan en lees de verhalen op de locatie zelf.

Wandeltocht liever op papier?
Print hem hier.