Stil Verzet – 9 en 10 mei 2020
Musicalvereniging Westend heeft twee nieuwe muziektheaterstukken geproduceerd ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid, namelijk: ‘Verzet op Zolder’ en ‘Stil Verzet’. Twee verhalen, verweven met waargebeurde gebeurtenissen uit Hoorn in de Tweede Wereldoorlog. Verhalen over goed en kwaad in een tijd waarin ‘goed’ en ‘kwaad’ voor iedereen anders is. Tegenwoordig lijkt het heel makkelijk om terug te kijken op de oorlog en te oordelen over de mensen van toen en de keuzes die ze maakten. Maar als je er middenin zit, is het helemaal niet zo eenvoudig.
Verzet op Zolder en Stil Verzet trekken parallellen naar onze tijd, naar een maatschappij waarin populisme en verdeeldheid wederom hoogtij vieren. Ze houden een spiegel voor. Maar bovenal geven ze een boodschap mee van hoop, geloof in de medemens en vertrouwen in de toekomst.

Verzet op Zolder – 22 en 23 november 2019
De verhaallijn van Verzet op Zolder: ‘Sinds jaar en dag is toneelvereniging ‘Op Zolder’ een begrip in Hoorn. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, besluiten de leden van de vereniging verzet te tonen op de enige manier die ze goed kennen: theater maken. Met humor en satire verzetten zij zich tegen de Duitse overheersing. De oorlog blijft maar duren en de sfeer in de stad wordt grimmiger. Het sterke blok, de principes en de saamhorigheid binnen de vereniging beginnen scheurtjes te vertonen..’

Locatie: Schouwburg Het Park
Kaartverkoop via Schouwburg Het Park of www.westendhoorn.nl/kaartverkoop