De voorstelling Stil Verzet van Westend zal nu op 21 en 22 november plaatsvinden in Schouwburg Het Park. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de schouwburg en via de website van Westend.

Stil Verzet – 21 en 22 november 2020

Musicalvereniging Westend zal na het succesvolle en indringende muziektheaterstuk ‘Verzet op Zolder’ toch de eigen productie ‘Stil Verzet’ uitvoeren. Niet zoals gepland begin mei, maar wel op zaterdag 21 en zondag 22 november. Ook het verhaal van Stil Verzet is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen uit Hoorn in de Tweede Wereldoorlog. Verhalen over goed en kwaad in een tijd waarin ‘goed’ en ‘kwaad’ voor iedereen anders is. Tegenwoordig lijkt het heel makkelijk om terug te kijken op de oorlog en te oordelen over de mensen van toen en de keuzes die ze maakten. Maar als je er middenin zit, is het helemaal niet zo eenvoudig. Stil Verzet trekt parallellen naar onze tijd, naar een maatschappij waarin populisme en verdeeldheid wederom hoogtij vieren. Ze houden een spiegel voor. Maar bovenal geven ze een boodschap mee van hoop, geloof in de medemens en vertrouwen in de toekomst.

Vorig jaar gespeeld: Verzet op Zolder – 22 en 23 november 2019
De verhaallijn van Verzet op Zolder: ‘Sinds jaar en dag is toneelvereniging ‘Op Zolder’ een begrip in Hoorn. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, besluiten de leden van de vereniging verzet te tonen op de enige manier die ze goed kennen: theater maken. Met humor en satire verzetten zij zich tegen de Duitse overheersing. De oorlog blijft maar duren en de sfeer in de stad wordt grimmiger. Het sterke blok, de principes en de saamhorigheid binnen de vereniging beginnen scheurtjes te vertonen..’